Sıkça Sorulan Sorular

Diş sıkma tedavisi için sıklıkla gece plakları kullanılmaktadır. Fakat kullanım zorlukları gibi bazı dezavantajları nedeniyle çiğneme kaslarına botoks uygulaması (Çene Botoksu) günümüzde daha etkili
bir tedavi yöntemi olarak sıklıkla uygulanmaktadır. 

 

All-On-4 tekniği ile dişsiz hastalarda bir çenede sadece 4 implant ile tüm ark dişlerini içeren protezler yapılabilmektedir. Özel açılama tekniği ile yapılan İmplant cerrahisi ile tam dişsiz hastalarda aynı gün protezler sabit olarak takılmakta ve hastalar bu tedavi sonrasında dişsiz ya da hareketli protezler ile bekleme dönemi geçirmemektedir. 10 yıldır uygulanan ve başarısı uzun dönem bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış olan All-On-4 tekniği ile hastalar kolay, hızlı ve tatmin edici bir tedavi ile istedikleri gülüş estetiği ve fonksiyona kavuşmaktadır.

İmplant; çene kemiğine yerleştirilen ve takılacak olan protezlerin tutunması için uygulanan yapay diş kökleridir. Bu yapay diş kökleri; eksik dişlerin yerine yapılır ve uzun ömürlü kullanılabilirler. Uzman hekimler tarafından, steril ortamda küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implantlar, yaklaşık 2-3 ay içerisinde çene kemiğine tutunur ve artık bu yapay diş kökü protezleri taşıyacak duruma gelir. Fakat; implant uygulamasının yapılabilmesi için; kemik yapısının uygun olması ve diş etlerinin sağlıklı olması çok önemlidir. İmplantları destekleyecek bu şartların olmadığı durumlarda; ek kemik cerrahisi uygulamaları ile implantların yapılması ve yüksek başarıların elde edilmesi mümkündür. İmplant uygulamasının en büyük avantajı; kişinin kaybetmiş olduğu eksik dişin ya da dişlerin yerine, neredeyse doğal diş ile tamamen aynı özellikte olan sabit dişlere sahip olunmasıdır. İmplant dişlerin kullanımı; uygun koşullarda ve uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde uzun yıllar kullanılabilir. Bu süreçte kişinin yapacağız ağız ve diş bakımı da önemli rol oynar.

Yumuşak doku muayenesi yapılır. Yanaklar, dişeti, dil, yumuşak damak kontrol edilir. Kırmızılık, şişlik, 15 gün ya da daha uzun zamandır devam eden iyileşmeyen yaralar tespit edilir. Eski protezler, dolgular kontrol edilir. Çene eklemi muayenesi yapılır. Ağız açma kapama fonksiyonu incelenir, ilgili kaslar elle muayene edilir. Özellikle dişeti iltihabı, dişeti çekilmeleri, protez vurukları, yüksek dolgular, kırık dişler tespit edilir. Dişleriniz ve çevre dokuların muayenesi için kullandığımız en önemli teşhis aracı “panoramik röntgen” dir.Yemeklerimiz, profesyonel bir ekip tarafından okulumuzda pişirilmektedir. Günlük olarak temin edilen ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Çocuklarımıza kahvaltı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek servisi yapılmaktadır. Buna ek olarak bebeklerimiz için meyve püresi, sebze çorbası gibi ek besinlerin verildiği özel bir program hemşire gözetiminde hazırlanmaktadır.

Tek bir cerrahi işlem ile dental implantların ve aynı gün geçici sabit protezin yapılabilmesi, (özel durumlar hariç) Dişlerin çekildiği gün implantların yerleştirilip geçici sabit protezin yapılabilmesi, Aynı seansta sabit geçici protez ile hastanın hem çiğneme fonksiyonuna, hem estetik bir görünüme hem de konfora kavuşabilme imkanı, Kişiye özel planlanabilen gülüş tasarımı ve estetiği, Hareketli protez kullanamayan ya da bulantı refleksi olan hastalarda rahatlıkla kullanılabilmesi, Dental implantların iyileşme süreci boyunca sabit bir protez kullanılabilmesi, Uzun dönemli takiplerde yüksek başarı oranına sahip olması.